Lessen

Bij Manege Pullens leert u onder begeleiding van erkende en gediplomeerde instructeurs in groepsverband of eventueel individueel op een verantwoorde manier paardrijden, van beginnersniveau tot gevorderd, van recreatieruiter tot wedstrijdruiter.

De lesgroepen worden op niveau ingedeeld, zodat u bij mensen in de groep komt te rijden die ongeveer hetzelfde niveau hebben als u. 

Lessen bij Manege Pullens is Leervol, Leuk en Kei gezellig.

Ook is het mogelijk om onder begeleiding een buitenrit te maken in het nationaal park de Loonse en Drunense duinen.

Kom langs en informeer naar de mogelijkheden.

Lestijden Kinderen.

DagAanvangstijd
Dinsdag 16.30u
Woensdag 13.15u
14.15u
15.15u
Donderdag 16.00u
Zaterdag 09.00u
10.00u
11.00u
13.00u
14.00u
15.00u
16.00u
* Vanaf 8 jaar

Lestijden Volwassenen.


DagAanvangstijd
Maandag 19.30u
20.30u
21.30u
Dinsdag 20.00u
21.00u
22.00u
Woensdag 19.30u
20.30u
21.30u
Donderdag 20.00u
21.00u

Dit zijn wintertijden, in de zomerperiode gaat de dinsdag en donderdag een half uur eerder van start, zodat er met meerdere groepen een buitenrit gemaakt kan worden.

 

Prijslijst januari 2016

Rijlessen jeugd (tot 18 jaar)
 • Per losse les 15,00
 • Per leskaart (10 lesuren) 110,00
Rijlessen volwassenen (18 jaar en ouder)
 • Per losse les 18,00
 • Per leskaart (10 lesuren) 135,00
 • Privéles ( half uur ) 27,50
 • Privéles ( 1 uur ) 42,50
 • Extra paard ( half uur privéles) 20,00
 • Extra paard ( 1 uur privéles ) 25,00

De klant dient tenminste 15 min. voor aanvang van de les of buitenrit aanwezig te zijn.

Bij verhindering dient U zich tenminste 24 uur van tevoren af te melden, anders zal les of buitenrit in rekening worden gebracht.

Op een leskaart (10 lesuren ) mag 2 keer afgemeld worden, de 3de keer wordt afgeschreven uitgezonderd 6 weken zomer vakantieperiode.

De leskaart dient vooraf betaald te worden, dit kan contant-pinnen of per bank overgemaakt worden.
De leskaart blijft in ons bezit, zodra U de 10de les gereden heeft krijgt U een strookje mee waarop staat wanneer de eerstvolgende les weer ingaat.

Lesdagen die vervallen zijn:
 • Carnaval maandag en dinsdag
 • Tweede Paasdag
 • Hemelvaartdag
 • Tweede Pinksterdag
 • St. Nicolaasavond
 • Kerstavond, eerste en tweede Kerstdag
 • Nieuwjaarsdag

Kleding

Als je bent ingedeeld in een van onze lessen, dan zien we je graag op de afgesproken tijd verschijnen.
Een officieel ruitertenue wordt geadviseerd maar is niet verplicht. Een trainingsbroek en rubberen laarzen kan ook. Een spijkerbroek gaat vaak schuren op de naden en schoenen met veters en hak kunnen te ver in de beugels schieten en dan vast komen te zitten.
Een veiligheidscap is verplicht, deze moet dan voorzien zijn van een CE markering en het EN-1384-teken, staat dit er niet in dan is de cap niet goedgekeurd. Deze kun je voorlopig ook lenen van de manege.
Als je een zweepje nodig hebt, dan geven wij dat wel aan. Wanneer je gevorderd bent mag je ook sporen gebruiken nadat je dit aan de instructeur(-trice) gevraagd hebt. Afgeraden wordt het om ringen of grote sieraden te dragen.
Onthoudt goed dat het niet toegestaan is om op het paard de cap af te zetten of om kledingstukken uit te doen zonder dat iemand je paard vasthoudt.

Verzorging

De lessen worden door de instructeur(-trice) ingedeeld op het bord bij de stallen. De namen van de paarden staan hierop met daarachter het nummer van dat paard dat correspondeert met het nummer achterop het zadel en voorop het hoofdstel.
Als je je paard moet zadelen, dan begin je altijd met het poetsen en klaarleggen van de spullen. We benaderen het paard altijd vanaf de linkerkant en laten horen door middel van je stemgebruik dat je je paard nadert,wanneer je paard niet stil blijft staan kun je hem het hoofdstel aandoen en door iemand laten vasthouden. Je mag hem nooit aan het hoofdstel of bit vastzetten, wel aan het halster op de spuitplaats tussen 2 kettingen.

Je begint het poetsen met de roskam. Met deze borstel maak je ronddraaiende bewegingen tegen de haren in, zodat het stof goed loskomt. Je werkt altijd van voor naar achter. Op de lichaamsdelen van het paard waar de huid dun is, mag je niet met de roskam komen omdat dit te gevoelig voor het paard is. Vergeet niet om de roskam regelmatig uit te kloppen.
Nadat je de roskam hebt gebruikt, pak je de harde borstel. Met lange slagen borstel je nu het stof van de huid. Ook nu niet te hard op de rug, hoofd en benen. Regelmatig de borstel met de
roskam of de hand schoonvegen.
Na de harde komt de zachte borstel. Deze mag je overal gebruiken op dezelfde manier als de harde, hiermee poets je het laatste stof van z’n lijf.
Bij de staart hoef je alleen de strootjes eruit te halen en mag je niet met de borstel er doorheen, omdat er dan veel te veel haren uit getrokken worden. De manen moet je met een manenborstel borstelen.
De hoeven moet je met een hoevenkrabber uitkrabben om te controleren of er geen steentjes en dergelijke in zitten die pijn kunnen veroorzaken.

De paarden

Aleva Antwan Astra
Aleva Antwan Donnatella
Astra Astra Laverto
Iwan Korita Laverto
Miledija Neleva Sandra
Miledija Neleva Sandra
Astra Astra Astra
Silvester Tess Romance
Astra Aleva  
 Rapsody Ratina  

Lokatie

 • Paardensportcentrum Manege Pullens
  Van Haestrechtstraat 36a
  5171 RC Kaatsheuvel

Contact

Openingstijden

Maandag-Vrijdag 08:00u - 01:00u
Zaterdag 08:00u - 20:00u
Zondag 08:00u - 17:00u