training

Training

Zadelmak en aanrijden

Een paard zadelmak maken is in onze ogen een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een rijpaard. In deze periode wordt de basis gelegd voor de verdere toekomst van het paard. Als dit proces rustig en met zo min mogelijk stress verloopt heeft het paard en daarmee zijn eigenaar er een heel leven lang plezier van.
 
Opfok in de Winter
 
Zadelmak maken en aanrijden, is voor een paard een intensief leerproces. Tijdens dit leerproces wordt er een vertrouwensband tussen paard en ruiter gekweekt. Het is daarom belangrijk dat deze periode met rust, begrip en respect wordt begeleid. Wij zijn gespecialiseerd in het zadelmak maken van jonge, onbereden paarden, getraumatiseerde paarden, wilde paarden, slecht opgevoede paarden en angstige paarden.

Het zadelmak maken duurt gemiddeld een periode van 4 tot 6 weken. Allereerst laten we het paard wennen aan zijn nieuwe omgeving, zodat deze zich op zijn gemak voelt. Tijdens deze periode doen we alleen grondoefeningen. Als het paard gewend is beginnen we met longeren. We laten hem daarna rustig kennismaken met belasting op zijn rug, druk van de singel en het bit. Pas als het paard zich daarmee op zijn gemak voelt gaat er iemand op zitten. We leren het paard stil te staan bij het op- en afstijgen en onder de ruiter zijn nieuwe balans te zoeken. In de laatste periode leert het paard voorwaarts gaan en halthouden, wendingen en stap, draf en galop op beide zijden.

Voordat we met uw paard aan de slag gaan, hebben we met u een gesprek. Daarin brengen we alle informatie over het paard en alle wensen in kaart. Daarna stellen we een op maat gemaakt plan van aanpak op. De eigenaar/ruiter wordt zoveel mogelijk bij het proces betrokken.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor informatie!

Training

Onze kracht ligt bij het trainen en opleiden van jonge paarden, het doortrainen van spring- en dressuurpaarden en het begeleiden van ruiters om een hoger niveau te behalen.

Natuurlijk beschikken wij ook over goede trainingsfaciliteiten om uw paard te trainen en klaar te maken voor de wedstrijdsport.

Afdrukken E-mailadres

Logo

Over ons

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tel.: +31(0)416-540101
  • Route
  • Het Team
  • Volg ons op Facebook